Mediu

Aceasta pagina a website-ului nostru nu are nici un scop publicitar. Este doar un efort modest de informare a publicului cu privire la problemele de mediu existente in Romania si pe Terra.

Traim intr-o lume in care aproape totul este de unica folosinta: ambalajele, telefoanele sau ceasurile care astazi nu mai merita sa le repari, ustentile de lucru, etc. Producem milioane de tone de deseuri zilnic si pe toate la aruncam la groapa de gunoi.
In acelasi timp omenirea consuma petrol, gaze naturale, carbune, lemn, apa iar emisiile de carbon, gazele cu efect de sera, deseurile si apele uzate le aruncam in atmosfera, sub pamant sau le deversam in rauri.
Pescuim abuziv in multe zone ale oceanului, defrisam paduri intr-un ritm frenetic in Africa si America de Sud, vanam animalele salbatice pe toate continentele, epuizand astfel resurse naturale imposibil de recuperat, lasand ecosisteme intregi fara elemente de echilibru.
Uitam insa un singur lucru: Terra este de unica folosinta! Orice deseu eliminam din viata noastra, orice litru de carburant care ne propulseaza masina, orice litru de apa folosita industrial si neepurata, orice copac doborat si orice animal salbatic vanat de dragul unui trofeu, saraceste odata in plus Pamantul!
Lipsa unor legi capabile sa regleze in mod real echilibrul ecologic la nivel global ne-a adus astazi in aceasta situatie. Nu mai sunt suficiente legi si institutii cu rol de supraveghere si de protectie la nivel national: avem nevoie de ele la nivel supra-national.
Crearea si utilizarea resurselor regenerabile trebuie sa fie prioritatea numarul unu pentru oricare dintre noi, indiferent unde traim, ce facem si ce dorim sa realizam in viata.
Suntem peste 6 miliarde de oameni pe Pamant si cu totii am ajuns astazi si aici consumand resurse intr-un mod eficient economic dar pagubos pentru natura!

E momentul ca fiecare dintre noi sa dea inapoi ceea ce el si urmasii sai au luat, e momentul sa insanatosim planeta pentru ca alta nu mai avem!